Vandaag geopend: 11.00 - 17.00 / Open today: 11.00 - 17.00

 

Kinderspeurtocht ZOO-k het dier van De Haar

Geschikt voor kinderen van 4 t/m 7 jaar

Hou jij van dieren? Van paarden, herten, kikkers, huisdieren, maar ook van fantasiedieren met een verhaal? En ben je dol op kastelen? Kom dan naar Kasteel de Haar!

Aan de hand van een eigen opdrachtenboekje en een looproute mag je zelfstandig rondneuzen in het kasteel. Al speurend kom je tijdens je bezoek van alles te weten over de dieren die het kasteel en de kasteeltuin rijk zijn.

In en rond Kasteel de Haar zijn ontelbaar veel dieren te ontdekken. De baron en barones waren dól op dieren. Daarom speelden ze vroeger en ook nu nog een belangrijke rol. Zo hadden ze een eigen hertenkamp, hielden ze kippen, eenden, ganzen enzovoort. Op het landgoed leefden natuurlijk ook dieren in het wild; vossen, reeën en hazen. Wanneer er belangrijke gasten op bezoek kwamen, liet de baron extra dieren naar het kasteel komen om zijn gasten mee te vermaken. En wist je dat er vroeger paarden stonden in de Main Hall, de grote ruimte midden in het kasteel? Ook verzamelde de baron opgezette dieren zoals uilen en reigers en hield hij van fabeldieren. Als je héél goed zoekt kun je heel veel fantasiedieren ontdekken op bijvoorbeeld de wandkleden en de door de beroemde architect Pierre Cuypers ontworpen versieringen in het kasteel.

ZOO-K HET DIER VAN DE HAAR
Volwassenen € 16,00 (incl. kasteel en park)
Kinderen (4 – 12 jaar) € 12,50 (incl. kasteel, park en opdrachtenboekje)
Kinderen < 4 jaar gratis
Museumkaart gratis (€2,50 toeslag voor opdrachtenboekje)

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor de nieuwsbrief en vul hieronder uw e-mailadres in:

Adres en contact

Show Buttons
Hide Buttons