Vandaag geopend van 11:00 - 17:00 uur / Open today 11:00h - 17:00h

BLOG | Een kijkje achter de schermen tijdens het trouwseizoen

Kim Klopper vertelt over haar belevenissen als gastvrouw en ceremoniemeester namens Kasteel de Haar.

Kim Klopper is als stagiair Locatieverhuur begonnen bij Kasteel de Haar en sinds september 2016 vast in dienst. Na bijna een jaar werkzaam te zijn, heeft ze met veel plezier vele huwelijksceremonies mogen bijstaan vanuit het kasteel. Voor de ceremonie plant ze eerst een afspraak in met het bruidspaar om alle wensen door te nemen en dat persoonlijke contact vindt ze het leukst aan haar werk! Ze doet er alles aan om te zorgen dat de grote dag voor de bruidsparen onvergetelijk is. Naast het verzorgen van de mooie huwelijksceremonies doet ze administratief werk en werkt ze mee aan de organisatie van de Kasteelloop De Halve van De Haar.

Op de vraag welke bruiloft het meest bijzonder was, antwoord Kim; “De bruiloft die voor mij het meest bijzonder was, is die van een bruidspaar uit het buitenland. Kasteel de Haar had hun hart veroverd en zij wilden niets anders dan bij het kasteel hun ja-woord aan elkaar geven! Daarnaast was het contrast tussen de kleurrijke kledij van de bruiloftsgasten ten opzichte van het sprookjesachtige karakter van het kasteel erg leuk om te zien. Tevens had ik een onwijs leuke klik met het bruidspaar en de ceremoniemeester. Ik ben ontzettend blij dat ik hun huwelijksceremonie heb mogen bijstaan.”

Wat Kim het meest grappig vindt, is dat de vrouwelijke ceremoniemeesters tussen het moment van aankomst bij Kasteel de Haar en het daadwerkelijke moment van de ceremonie vaak een paar keer van schoenen wisselen. De hoge hakken zijn tijdens de voorbereidingen niet praktisch, dus dan gaan toch de platte schoenen aan. Zodra de gasten arriveren gaan de hoge hakken weer aan, maar als Kim na de ceremonie, voorbij de horecalocaties het Tuynhuis of Koetshuis wandelt, hebben ze ineens sandalen aan!

Het meest bijzondere aan de huwelijken blijft het moment waarop de bruid naar binnen loopt. “Het klinkt misschien cliché maar de manier waarop de bruidegom naar zijn bruid kijkt op het moment dat zij haar grote entree maakt blijft romantisch. Vaak kijkt juist iedereen naar de bruid, terwijl de ogen van de bruidegom boekdelen spreken. Hij ziet er altijd ongelofelijk gelukkig uit.”

Tijdens haar werk moet ze ook vaak meedenken als er uitdagingen zijn. “Ik werd eens door de receptie opgeroepen dat er een klein probleempje was en of ik even kon meedenken. De bruidegom was namelijk zijn manchetknopen vergeten en bij een mooi en persoonlijk trouwpak mogen de manchetknopen natuurlijk niet ontbreken. Na vele opties besproken te hebben, heeft de bruidegom uiteindelijk van één van zijn gasten de manchetknopen mogen ‘lenen’. Eind goed al goed, de bruidegom kon er gelukkig om lachen!”

Over de vraag welk nummer het mooiste nummer was dat gedraaid werd zegt Kim; “Vaak hoor je bij ceremonies dezelfde muziek, maar één bruidspaar draaide het nummer Better Together van Jack Johnson. Het nummer hoorde gewoon bij het bruidspaar, zodra ik dit nummer nu hoor moet ik direct aan hun huwelijksceremonie terug denken.’

Benieuwd naar nog meer verhalen en belevenissen? Houd dan de trouwblog van volgende maand in de gaten!

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor de nieuwsbrief en vul hieronder uw e-mailadres in:

Adres en contact

Show Buttons
Hide Buttons