Vandaag geopend van 11:00 - 17:00 uur / Open today 11:00h - 17:00h

BLOG | Een kijkje achter de schermen tijdens het trouwseizoen

Timothy van Veen neemt je mee tijdens de sprookjeshuwelijken op Kasteel de Haar!

Timothy van Veen is sinds de zomer van 2014 gastheer en ceremoniemeester namens Kasteel de Haar. Wanneer er een huwelijk plaatsvindt in of om het kasteel zorgt hij ervoor dat de trouwzaal is ingericht en de ambtenaar zijn of haar werk kan doen. Als er problemen zijn, is hij de persoon die deze op lost. Timothy geeft je een kijkje in zijn werk en de mooie en speciale momenten die hij meemaakt tijdens ceremonies. In deze blog vertelt hij over de eerste sprookjeshuwelijken van dit jaar.

“Het meest bijzonder deze maand was toch wel het huwelijk van een van mijn collega’s. Elk huwelijk en elk bruidspaar is speciaal, maar het blijft extra bijzonder wanneer je het stralende bruidspaar kent.”

“Het blijft vertederend om alle stoere vaders compleet zenuwachtig te zien, vlak voor zij hun dochter weg gaan geven.”

Natuurlijk zijn er ook de nodige uitdagingen. Zo stond de patissier onverhoopt vast in het verkeer, terwijl het moment van het aansnijden van de bruidstaart naderde. “Toen er een auto het terrein op reed, sprongen er meteen collega’s op de fiets om deze te onderscheppen. Het bleek een muzikant te zijn die zijn spullen kwam ophalen. Uiteindelijk kwam de taart precies op tijd en werd deze onder speciale escorte naar de juist ingang gebracht. Het is fijn om te zien dat iedereen zo begaan is met de mooiste dag van het bruidspaar.” Tijdens het organiseren van een huwelijk, maak je mooie momenten mee.

“Bij een van mijn eerste huwelijken had het bruidspaar besloten dat er geen muziek ten gehore werd gebracht bij de ceremonie. Een van de moeders van het bruidspaar vond dit geen goed idee en improviseerde ter plekke met wat andere familieleden een compleet kerkkoor, simpelweg verbluffend.”

 

“Ook onvergetelijk was het huwelijk, waarbij het de bedoeling was dat de hond van het bruidspaar de ringen zou brengen. Omdat er, behalve de bruid en haar vader niemand meer buiten was om de hond mee te nemen en omdat de hond niet van plan was zich aan het plan te houden, liep ik uiteindelijk met hond en al de Kapel binnen om de ringen te brengen. Ik ben nu waarschijnlijk vereeuwigd bij een oma op een schoorsteenmantel.”

Benieuwd naar nog meer verhalen en belevenissen? Houd dan de trouwblog van volgende maand in de gaten!

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor de nieuwsbrief en vul hieronder uw e-mailadres in:

Adres en contact

Show Buttons
Hide Buttons