Erfenis van een meesterarchitect

Pierre Cuypers weet als geen ander hoe status ook uitdagingen met zich meebrengt

Pierre Cuypers, achterkleinzoon van meesterarchitect Cuypers, vertelt over zijn jeugd en latere leven als laatste nazaat en naamsgenoot van een van grootste architecten die Nederland ooit gekend heeft.

‘Als je dan de allerlaatste nazaat en tevens naamgenoot bent van de man wiens standbeeld prominent op het Munsterplein in Roermond prijkt, dan is het niet verwonderlijk dat de inwoners uit de bisschopsstad nieuwsgierig waren naar de nazaat van zo’n roemrijk persoon. Desalniettemin merkte ik niets van de naamsverbondenheid met de architect; mijn ouders vielen mij er niet mee lastig of het ging totaal aan mij voorbij. Mijn oudere broers en zus hadden andere ervaringen…’

Lees het gehele verhaal van Pierre Cuypers via onderstaand magazine.

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor de nieuwsbrief en vul hieronder uw e-mailadres in:

Adres en contact

Show Buttons
Hide Buttons