Vandaag geopend van 11:00 - 17:00 uur / Open today 11:00h - 17:00h

BLOG | Groene Weelde – De monumentale bomen top 10

Kunstenares Denise Collignon maakte voor Groene Weelde een ‘bal masqué’ waarbij de gedaanteverwisseling tussen mens, dier en plant een rol speelt. Hiervoor gebruikte zij natuurlijke materialen uit het park.

Het gemaskerde bal is een ode aan de fantastische gemaskerde feesten die de familie Van Zuylen organiseerde in de Balzaal. Ze ontvingen beroemde gasten als Maria Callas, Coco Chanel en Brigitte Bardot. Voor de vermommingen tijdens deze feesten werd gebruik gemaakt van plantenmateriaal uit het park en de tuinen. Voor twee maskers in het ‘bal masque’ gebruikte Denise Collignon natuurlijk materiaal van de zilveresdoorn en paardenkastanje uit de zogeheten bomen top 10 van De Haar.

Landschapsarchitect Adriaan Geuze ontwikkelde voor Groene Weelde een nieuwe parkplattegrond. Deze nodigt uit het park en de tuinen te verkennen. In de parkplattegrond is ook een monumentale bomen top 10 opgenomen. Bijzonder, want deze bomen zijn de favoriet van het tuinteam van De Haar en vele zijn al ouder dan het park zelf. Toen Copijn de bomen plantte, hadden ze al een aardige leeftijd bereikt. De oudere bomen worden jaarlijks geïnspecteerd op hun gezondheid. De familie Copijn deed dat zelf vroeger ook. Zij waren namelijk de eerste boomchirurgen in Nederland! Bekijk de hele bomen top 10 op de online parkplattegrond!

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor de nieuwsbrief en vul hieronder uw e-mailadres in:

Adres en contact

Show Buttons
Hide Buttons