Medewerker Collectiebeheer

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland. Het werd eind 19e eeuw in opdracht van baron Etienne van Zuylen van Nijevelt en zijn echtgenote barones Hélène de Rothschild herbouwd op de ruïne van een eeuwenoude voorganger. Voor architect Pierre Cuypers was het een droomopdracht waarbij hij het kasteel mét bijgebouwen, interieur, maar ook meubels en gebruiksvoorwerpen ontwierp als één kunstwerk in historiserende stijl.  Baron en barones Van Zuylen-Rothschild bewoonden het kasteel niet permanent. Zij verbleven er in het najaar en ontvingen dan hooggeplaatste gasten op grandioze wijze. Inmiddels zijn het kasteel en de collectie eigendom van Stichting Kasteel de Haar en genieten jaarlijks ca. 300.000 bezoekers van het kasteel, het interieur met ca. 5000 objecten op het gebied van kunst, antiek en meubilair en de tot de verbeelding sprekende verhalen.

Stichting Kasteel de Haar is op zoek naar een: Medewerker Collectiebeheer voor 24 uur per week voor een periode van 1,5 jaar. De functie heeft de focus op collectieregistratie en -ontsluiting. Wij zoeken een enthousiaste, proactieve, praktisch ingestelde en nauwgezette collectiemedewerker.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
Projectmedewerker digitalisering en ontsluiting collectie: aanvullen en opschonen collectieregistratie in Adlib, standplaatscontrole, thesaurus maken en delen, collectiefotografie, fysiek registreren objecten, ondersteuning vrijwilligers collectieregistratie;
Hands on ondersteuning bij collectiebeheertaken: collectiehandling, IPM, museaal schoonmaken, depotbeheer, onderhoudsprojecten, klimaat- en lichtmetingen;
Ondersteuning bij in- en uitgaand bruikleenverkeer;
Ondersteuning inrichten exposities;

Wat vragen wij van de kandidaat:
De kandidaat heeft een afgeronde opleiding aan de Reinwardt academie richting collectiemanagement of Bachelor Heritage and museumstudies (of gelijkwaardig);
Heeft aantoonbare ervaring met collectieregistratiesystemen, bij voorkeur Adlib;
Is nauwgezet en consequent in databeheer;
Heeft kennis van methoden voor fysiek nummeren;
Heeft goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse taal;
Het hebben van ervaring in een soortgelijke functie binnen een historisch interieur is een pre;
Het hebben van inhoudelijke kennis op het gebied kunstnijverheid/ antiek/ meubilair is een pre.

Wat bieden wij?
Een geweldige werkplek boven in het kasteel binnen de afdeling Museale Zaken. Dit is het hart van de afdeling Behoud & Beheer en ook kenniscentrum over de geschiedenis van het gebouw, de familie en de collectie. Hier worden tevens de exposities en de daaruit vloeiende werkzaamheden voorbereid. Een levendige afdeling met korte lijnen naar je collega’s: de conservator, collega-medewerker collectiebeheer en vrijwilligers. De komende jaren ligt de focus van de afdeling op de ontsluiting en digitalisering van de collectie, optimaliseren van de depots en de restauratie van objecten.

Aanstelling en salariëring
Het betreft een functie voor 24 uur per week. Bij voorkeur op maandag, dinsdag en woensdag. Het betreft een tijdelijke aanstelling van 1,5 jaar en is financieel mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.
Het salaris is bedraagt minimaal € 1476,- bruto en maximaal € 1649,- bruto per maand bij 24 uur per week.

Interesse?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je fantastisch om in zo’n prachtige werkomgeving met leuke collega’s en vrijwilligers te werken? Dan komen wij graag in contact met je!

Je kunt je motivatiebrief en curriculum vitae voor 31 augustus 2021 mailen aan hrm@kasteeldehaar.nl t.a.v. mevr. K. Timmers.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Conservator Katrien Timmers,  k.timmers@kasteeldehaar.nl of 030-6778534 (ma, di en wo). Voor meer informatie over onze organisatie verwijzen wij je graag naar www.kasteeldehaar.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.