Kasteel de Haar in de top 5 allermooiste kastelen van Nederland

17 maart 2022

Kasteel de Haar staat in de top 5 van de verkiezing “het allermooiste kasteel van Nederland”, dat heeft de ANWB onlangs bekend gemaakt. Daarmee is Kasteel de Haar één van de kanshebbers om de titel “allermooiste kasteel van Nederland” in de wacht te slepen.

 

Verkiezing

Eerder selecteerde de ANWB in samenwerking met de Nederlandse Kastelenstichting en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed al vijftig kastelen die voldeden aan de basiscriteria om mee te doen aan de verkiezing “het allermooiste kasteel van Nederland”. In totaal hebben maar liefst 25.000 ANWB-leden hun stem uitgebracht op hun favoriete kasteel waaruit de huidige top 5 is gekozen. Als allermooiste kasteel van de provincie Utrecht vormt Kasteel de Haar samen met Kasteel Westhove, Kasteel Hoensbroek, Kasteel Huis Bergh en Kasteel Doorwerth de top 5 allermooiste kastelen van Nederland.

Uitslag

Nu de top 5 bekend is gemaakt zal de vakjury de vijf kastelen beoordelen op een aantal criteria. Eén van deze de vakjury zal onaangekondigd de kastelen bezoeken en aan de hand van een flinke lijst criteria de kastelen beoordelen. De winnaar van de titel “allermooiste kasteel van Nederland” zal maandag 6 juni, op de dag van het kasteel, bekend worden gemaakt.

Meer lezen

Kasteel de Haar opent eenmalig privéverblijf

Kasteel de Haar opent eenmalig privéverblijf

Kasteel de Haar opent eenmalig het privéverblijf van de familie Van Zuylen van Nijevelt 3 februari 2022 Vanaf 18 februari opent Kasteel de Haar exclusief de deuren van het Châtelet. Normaal gesproken blijft het Châtelet gesloten voor publiek. Het Châtelet is het...

Is Kasteel de Haar het mooiste kasteel van Nederland?

Is Kasteel de Haar het mooiste kasteel van Nederland?

Is Kasteel de Haar het mooiste kasteel van Nederland? 21 januari 2022 Kasteel de Haar is een van de kanshebbers om de titel ‘allermooiste kasteel van Nederland’ in de wacht te slepen. In samenwerking met de Nederlandse Kastelenstichting en de Rijksdienst voor...