Kasteelloop De Halve van De Haar

24 en 25 juni 2023

Op 24 en 25 juni is Kasteel de Haar voor de zevende keer op rij het decor voor Kasteelloop De Halve van De Haar. Het mooiste sportevenement van Midden-Nederland voor jong en oud is een initiatief van Sara Watson (kleindochter van baron Thierry) en dit jaar voor het eerst een tweedaags event! Ook nieuw deze editie is de toevoeging van de Kastelenroute: een fietstocht van diverse afstanden. De wandel- fiets- of hardlooproutes starten bij Kasteel de Haar en lopen over het prachtige omringende landschap met het kasteel regelmatig op de achtergrond. 

VOOR ALLE LEEFTIJDEN

Op zaterdag 24 juni vindt de Kastelentocht plaats, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit een fietsroute van 65, 100 of 140 km langs de mooiste kastelen en forten in het groene hart. Wandelaars kunnen deze dag kiezen voor een tocht van 13 of 20 km. 

Zondag 25 juni is de hardloopdag, waarop de jongste deelnemers aftrappen met een Prinsen en Prinsessenloop van1,5 km of  Ridders en Jonkvrouwenloop van 2,5 km, gevolgd door de afstanden voor sportievelingen vanaf 12 jaar van 5 en 10 km en de halve marathon. 

DONATIES WILHELMINA KINDERZIEKENHUIS

Deelnemers kunnen bij de inschrijving een donatie doen aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht. Op jaarbasis zijn er ongeveer 7000 kinderen die na een operatie of onderzoek wakker worden in de recovery (uitslaapkamer). Om deze kinderen een positieve herinnering te geven aan de tijd dat ze op deze afdeling verblijven, geeft het ziekenhuis de kinderen een pluche dromedaris. Met de donaties kan het Wilhelmina Kinderziekenhuis ieder kind voorzien van deze knuffel.

Dit evenement wordt georganiseerd door Kasteelloop de Halve van De Haar. Voor meer informatie en inschrijven gaat u naar dehalvevandehaar.nl.

beleef meer

Leukste Uitje 2024

Vindt u het kasteel ook het Leukste Uitje van Nederland?