Oh Nee! Het pepernotenrecept is gestolen!

1 t/m 5 december 2023

Oproep aan alle speurpieten

Kasteel de Haar roept alle hulppieten op om mee te helpen speuren naar het gestolen pepernotenrecept. Keukenhulp Jean-Luc is er, na een akkefietje met chef-kok Pierre Amory, vandoor gegaan. Voordat hij vertrok heeft hij het pepernotenrecept van de familie verstopt. De familie van Zuylen van Nijevelt heeft hele fijne herinneringen aan deze pepernoten, omdat ze die altijd op pakjesavond aten. Het is dus een speciaal recept voor de familie en het mag niet verloren gaan..! De barones is daarom op zoek naar hulppietjes die haar willen helpen zoeken.

Gelukkig zijn er wel aanwijzingen in het kasteel waardoor het gestolen recept teruggevonden kan worden. De barones is zelf heel slecht in het vinden van deze aanwijzingen en in het oplossen van raadsels. Daarom doet ze een oproep aan kinderen met een goede speurneus. Help jij het geheime pepernotenrecept terug te vinden? Barones van Zuylen van Nijevelt van de Haar is je eeuwig dankbaar als het lukt!

Bezoekersinformatie

Van 1 t/m 5 december 2023 is de speurtocht ‘Het gestolen pepernotenrecept’ gratis bij een kasteelbezoek en verkrijgbaar in de museumwinkel.