Bedankt voor je bezoek aan Kasteel de Haar tijdens Kerst op De Haar. Het is je gelukt! Je hebt de code weten te kraken en zo het geheime recept van de chef-kok weten te ontrafelen. Deze heerlijke appel notentaart is echt om van te smullen! Natuurlijk kun je de taart ook helemaal naar je eigen wens aanpassen, bijvoorbeeld met extra fruit. Onderaan de pagina lees je hoe je mee kunt doen aan de prijsvraag.



APPEL NOTENTAART

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 200 g koude en ongezouten roomboter, in kleine blokjes gesneden + extra boter om in te vetten
  • 100 g fijne kristalsuiker + 2 el extra voor de appelvulling
  • Snufje zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1,5 kilo appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 el kaneelpoeder
  • 2 el custardpoeder
  • 2 el abrikozenjam
  • 200 g ongezouten notenmelange (samenstelling naar eigen keuze)
  • Vloeibare honing

Verder nodig
Ronde springvorm van 24 cm, vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, boter, suiker, zout en het ei in een grote kom en kneed met koele handen zo snel mogelijk tot een gladde deegbal. Je kunt dit ook in de keukenmachine doen. Probeer snel te werken, want als de boter zacht wordt gaat het deeg plakken. Je kunt dit oplossen door wat extra bloem toe te voegen, of door het deeg — goed ingewikkeld in vershoudfolie — even in de koelkast te leggen.

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Vet het bakpapier in. Strooi wat bloem uit over het werkblad en rol het deeg uit tot een grote ronde lap. Bekleed hiermee de springvorm. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en custardpoeder en verdeel over de springvorm. Druk goed aan en houd de vulling circa 1 cm onder de deegrand.

Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje, totdat hij vloeibaar is en bestrijk hiermee de appelvulling. Bak de taart circa 50 minuten in de oven, of totdat de appels zacht zijn en de randen beginnen te kleuren. Laat afkoelen in de vorm.

Verhit een droge koekenpan en bak op middelhoog vuur de notenmix, totdat ze gaan geuren. Blijf de pan goed bewegen om te voorkomen dat de noten verbranden. Voeg een flinke kneep honing toe, genoeg om alle noten te voorzien van een glanzend laagje. Bak de honing kort even mee, totdat de noten licht beginnen te kleuren en neem dan de pan van het vuur. Verdeel de notenmix over de appeltaart en laat volledig afkoelen (maar natuurlijk is je taart warm het allerlekkerste!).

Eet smakelijk!


DEEL JE FOTO EN WIN!

Is je taart goed gelukt? Laat je ouders de taart online plaatsen met #kerstopdehaar en maak kans op:

  • 1e prijs Gratis bezoek aan Kasteel de Haar voor 6 personen
  • 2e prijs Warme chocolademelk en een taartje naar keuze voor 4 personen bij Koetshuis de Haar
  • 3e prijs Parkjaarkaart voor het hele gezin (4 personen)

Liever mailen? Stuur dan je foto (max. 3 MB) naar marketing@kasteeldehaar.nl.

ACTIEVOORWAARDEN