De zomer is nu echt voorbij en het groen rondom het kasteel verandert langzaam in herfstkleuren. Daarmee breekt ook de laatste maand aan van het programma Groene Weelde! Een programma, waarin we teruggingen naar de ‘groene’ hoogtijdagen van Kasteel de Haar. Het park dat in zijn  oorspronkelijke staat is hersteld na de afronding van de renovatie in 2016 én waaraan nieuwe elementen zijn toegevoegd. De Romeinse Tuin die dankzij het tuinteam en een beplantingsplan van Adriaan Geuze een ode aan Pierre Cuypers laat zien en de tuinvazen (ontworpen door Cuypers) die voor het eerst weer beplant zijn.

romeinse tuin Album.jpg

KdH_14062017_5196.jpg

Voor een extra mooi uitzicht over de Romeinse Tuin én De Haar is de VIP rondleiding over de galerij en het balkon op de tweede verdieping perfect. Daar word je getrakteerd op prachtige vergezichten. Over een maand is deze verdieping weer gesloten.  In de historisch bloemenkelder worden kleurrijke bloemstukken gemaakt die door heel het kasteel te zien zijn en in de Main Hall word je verrast door levensgrote zuilen, waarop originele schetsen van vazen ontworpen door Cuypers te zien zijn. In de Balzaal staan prachtige kunstwerken die de gemaskerde feesten die daar vroeger werden gehouden symboliseren en in de Eetzaal staat er op de eettafel een kunstzinnig landschap van suikerwerk dat Groene Weelde verbeeldt.

KdH_14062017_5186.jpg

KdH_14062017_5128.jpg

De beelden zeggen meer dan duizend woorden, maar je moet het eigenlijk zelf gezien hebben. Geniet nog t/m 31 oktober 2017 van Groene Weelde!