Wat een Weelde

Ontdek de bijzondere verhalen over de hoogtijdagen van Kasteel de Haar

09 januari 2017 t/m 22 december 2017

Midden in Nederland, op 15 minuten rijden vanaf Utrecht, vindt men Kasteel de Haar, het grootste kasteel van Nederland. Ruim een eeuw verbleef hier een machtige en invloedrijke familie in de maand september. Tegenwoordig kan iedereen het kasteel bezoeken om de bijzondere verhalen uit ruim een eeuw septemberverblijf te horen, te zien en te lezen.

In 1890 erft baron Etienne van Zuylen van Nijevelt van de Haar het zwaar vervallen domein De Haar. Hij besluit tot herbouw van dit familiekasteel, als eerbetoon aan zijn roemrijke voorvaderen. Samen met de puissante rijke barones Hélène de Rothschild neemt hij meesterarchitect Pierre Cuypers in de arm, die dan al beroemd is met het Rijksmuseum en het centraal station in Amsterdam op zijn naam. Cuypers maakt van De Haar een waar gesamtkunstwerk, met behoud van oorspronkelijke indelingen.

Septemberverblijf
Volgens traditie verbleef de familie in september op het domein. De baron en barones nodigden dan belangrijke gasten uit van over de hele wereld. Groot industriëlen, bankiers, kunstenaars en filmsterren kwamen dan naar De Haar. De baron en barones gaven grote feesten, extravagante diners en zorgden voor uitmuntend gastheerschap. Onder de gasten bevonden zich o.a. Coco Chanel, Maria Callas en Yves Saint Laurent.

Wat een Weelde
Een bezoek aan Kasteel de Haar brengt je terug naar de hoogtijdagen van dit unieke kasteel, zijn bewoners en de enorme rijkdom waarin men op het kasteel leefde. Van de imposante Main Hall tot de Oude Keuken met de zeldzame koperen pannenset; het kasteel spreekt voor jong en oud tot de verbeelding. Onze zaalgidsen vertellen je graag meer over deze unieke locatie vol kunst-en cultuurhistorie.

Kasteel de Haar is 7 dagen per week geopend van 11:00 – 17:00 uur. Bij de kasteelentree zit ook toegang tot park en tuinen inbegrepen

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor de nieuwsbrief en vul hieronder uw e-mailadres in:

Adres en contact

Show Buttons
Hide Buttons