Kasteel de Haar bestaat 125 jaar!

Een feestelijk eerbetoon aan Pierre Cuypers

11 maart 2017t/m 30 april 2017

Het 125 jarig bestaan van het kasteel wordt gevierd met exclusieve Cuypers rondleidingen op 11 en 12 maart. Vanaf 15 maart is er nog een feestelijk moment, want dan kan Kasteel de Haar de door Cuypers ontworpen maquette van de Main Hall voor het eerst tentoonstellen in het kasteel. In de periode van 11 maart t/m 30 april worden er in het kasteel speciale Cuypers items uitgelicht.

 

Dit jaar bestaat Kasteel de Haar 125 jaar. Om deze mijlpaal te vieren, staan de maanden maart en april in het teken van meesterarchitect Pierre Cuypers. Verwonder je tijdens een kasteelbezoek over schitterende stukken van Cuypers, die speciaal voor deze gelegenheid worden uitgelicht. Denk hierbij aan weelderige wandbekleding en middeleeuws ogende meubels. Je krijgt meteen de kans om de unieke maquette van de Main Hall van het kasteel te zien. Deze staat voor het eerst in het kasteel en is in bruikleen vanuit het Cuypershuis in Roermond.

 

Meer te weten komen over meesterarchitect Cuypers? Geef je dan op voor de exclusieve ‘Cuypersrondleiding’ op 11 en 12 maart en ontdek de hele geschiedenis van Cuypers en het kasteel. Deze exclusieve tour duurt 75 minuten en staat helemaal in het teken van de talentvolle architect. Er is een beperkt aantal plaatsten beschikbaar koop daarom tijdig online je ticket.

 

Aan het einde van de 19de eeuw erft baron Etienne van Zuylen van Nijevelt het zwaar vervallen domein De Haar. Hij besluit het familiekasteel te herbouwen als eerbetoon aan zijn roemrijke familie. Hiervoor schakelt hij de beroemde architect Pierre Cuypers in, dan al bekend van zijn ontwerp van het Rijksmuseum en het Centraal Station Amsterdam. De baron en Cuypers spreken af om te herbouwen volgens de contouren van het oude, originele kasteel, hiermee beginnen zij in het voor jaar van 1892. De Middeleeuwse Neogotische stijl van Cuypers sluit perfect aan op de wens van de baron om een familiemuseum van het kasteel te maken.

 

Naast een bezoek aan het kasteel is een kijkje in de kapel, die ook ontworpen is door Cuypers, zeker de moeite waard! De kapel is nog tot 23 april exclusief opengesteld.
Online tickets

 

 

125 JAAR KASTEEL DE HAAR 11 MAART T/M 30 APRIL 2017
Volwassenen € 18,50 (kasteelentree + rondleiding)
Volwassenen € 16,00 (kasteelentree)
Kinderen (4-12 jaar) € 12,50 (kasteelentree + rondleiding)
Kinderen (4-12 jaar) € 10,00 (kasteelentree)

 

Een entreebewijs voor het kasteel geeft ook toegang tot het park. Vraag naar onze geldige kortingspassen.

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor de nieuwsbrief en vul hieronder uw e-mailadres in:

Adres en contact

Show Buttons
Hide Buttons