Brigitte Bardot

Roger Moore

Joan Collins

Michael Caine

Leonora Corbett

René Mioch

tentoonstelling: Films & sterren op de haar

Over de sporen die wereldberoemde sterren nalieten op Kasteel de Haar

Gemaakt in samenwerking met filmkenner en producent René Mioch

Vanaf 7 juni staat Kasteel de Haar helemaal in het teken van de wereld van films en filmsterren. Gastconservator René Mioch (filmkenner en producent) en Mardou Jacobs (producent) maakten speciaal voor De Haar een tentoonstelling over de sporen die de wereldberoemde sterren van het witte doek op Kasteel de Haar nalieten én hoe het kasteel zelf figureerde in vele producties. Van Caine tot Collins, van Bardot tot Moore, ontdek hun verhalen tijdens Films & Sterren op De Haar.

Roem, rijkdom en roddels

Grootheden als Brigitte Bardot, Roger Moore, Joan Collins, Gina Lollobrigida, Michael Caine, Gregory Peck, Michael York e.v.a. kwamen afgelopen decennia als ‘invité’ van baron en barones Van Zuylen op De Haar. Zij genoten, verscholen voor de paparazzi,  van de luxe en grandeur van het kasteel. En ze hadden lol, veel lol en leverden het nageslacht de prachtigste anekdotes. Die zijn nu mee te beleven in deze spetterende  expositie. Wist je dat ‘James Bond’  totaal on-atletisch was en een brokkenpiloot bovendien? Dat Gregory Peck gewoon ‘film’ keek met de jonge baronessen en dat zij, op hun  beurt, weer smoorverliefd waren op Michael York en gefascineerd door Yul Brynners kaalheid?

Volg de sporen van de sterren

De tentoonstelling ademt de sfeer van films en filmsterren van 50 jaar geleden. In de kasteelzalen zijn rekwisieten geplaatst die je terugbrengen naar die tijd en die verwijzen naar de grote sterren van toen. De verhalen worden verteld aan de hand van teksten, foto’s en filmfragmenten en komen uit de eerste hand van ‘de baronessen’, personeel en omwonenden. Met behulp van digitale projecties worden de beroemde gasten van toen, even teruggehaald naar het heden.

Als vrienden

Al drie generaties baronnen Van Zuylen verblijven traditiegetrouw alleen in september op het familiekasteel dat rond 1900 werd herbouwd door architect Pierre Cuypers (1827-1921). Zij ontvangen illustere gasten, koninklijke gasten, adel, kunstenaars, schrijvers, groot-industriëlen én filmsterren. Met name baron Thierry (1932-2011) en zijn echtgenote barones Gabrielle van Zuylen (1933-2010) leerden via huisvriend en talentscout Irvin Paul ‘Swifty’ Lazar (1907-1993) Billy Wilder (1906-2002) en vele beroemdheden kennen. Met name Gregory Peck, Roger Moore, Michael Caine, Michael York en Yul Brynner werden echte vrienden en verbleven regelmatig op De Haar.

Grand ladies

De eerste filmster op De Haar was feitelijk de Britse Leonora Corbett (1908-1960). Zij was de tweede liefde voor baron Egmont van Zuylen (1890-1960) een zeer gezien toneel- en filmactrice, en in de jaren ’50 en ’60 regelmatig op De Haar. Hoor op De Haar hoe droevig haar lot was. Brigitte Bardot was in 1966 op De Haar, de plaatselijke kapper waste heur haar en praat er nog graag over. Bardot was zo ‘onverstandig’ te gaan winkelen in Amsterdam waardoor de pers haar volgde naar De Haar. Met moeite hield de baron de paparazzi buiten het terrein. De zenuwen dreven de diva tot het uithalen van vreemde fratsen in de Main Hall! Maar wat? Ontdek het zelf.

Biografie René Mioch

Rene Mioch Films & SterrenRené Mioch begon op zijn 15e beroemdheden te interviewen. Op zijn twintigste ging hij voor het eerst naar het filmfestival van Cannes en sprak daar voor de radio met filmsterren als Jack Nicholson, Mel Gibson en Nastassja Kinski. Als freelance radiopresentator werkte hij jaren bij KRO, NCRV en Veronica. In 1985 begon hij met het televisieprogramma Veronica Film later Veronica Film en Video en Films en Sterren. Al meer dan 30 jaar is Mioch ‘Mr.Film’ en ‘Een ster onder de sterren’. Met zijn businesspartner won hij in 2013 een Emmy Award voor The Entertainment Experience, een user-generated concept waarvoor zij samenwerkten met Paul Verhoeven.

Prijzen tentoonstelling Films & Sterren op De Haar inclusief kasteel-en parkentree*

Volwassenen € 16,00
Kinderen 4 t/m 12 jaar €10,00
Kinderen < 4 jaar Gratis
Museumkaart Gratis
*Duur tentoonstelling t/m 31 oktober

nieuws

René Mioch aan tafel bij Jinek

Shownieuws over films & sterren

foto’s opening 06-06-2018

Campagnebeeld

Adres en contact

Show Buttons
Hide Buttons