”Er zijn weinig écht rustige momenten”

Een souvenir uit de kasteelwinkel is het perfecte aandenken aan een leuk dagje uit! Sinds kort is de kasteelwinkel te vinden op een wel erg speciale plek, namelijk in het souterrain van het kasteel. Anneke, coördinator en hoofd van de winkel, vertelt over de bijzonderheden van deze locatie en haar unieke producten.

Even voorstellen

“Vanaf augustus 2009 ben ik werkzaam bij Kasteel de Haar. Na het lezen van een advertentie in de regionale krant VAR kwam ik hier terecht. Met mijn achtergrond in marketing en verkoop was dit de perfecte functie voor mij! Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het coördineren en inwerken van onze winkelvrijwilligers. Daarnaast regel ik de inkoop van de verschillende producten.”

Grote ontwikkeling

“Ik heb in de afgelopen jaren een grote ontwikkeling bij Kasteel de Haar meegemaakt. In mijn beginjaren was er een renovatie gaande en was het bezoekersaantal een stuk minder. In de afgelopen jaren is het steeds drukker geworden, zowel in het park als in het kasteel. Er zijn weinig écht rustige momenten, wat het werken bij Kasteel de Haar een stuk interessanter en afwisselender maakt. Elke dag maken we wel iets mee!”

Nieuwe kasteelwinkel

“De oude winkel kon zeker een upgrade gebruiken, dus ik was blij verrast dat wij niet alleen gingen verbouwen maar ook de winkel gingen verplaatsen naar het kasteel! Naarmate in het souterrain alles goed was getest en de plannen steeds duidelijker werden, kwam er voor mij een periode aan dat ik niet kon wachten om hard aan de slag te gaan met de verhuizing.”

Bijzonder, uniek, exclusief!

“De nieuwe locatie van de winkel is zo bijzonder omdat de winkel helemaal past in het souterrain. De winkel is vernieuwd tot een erg mooie, lichte winkel die ruim oogt. Het afsluiten van een kasteelbezoek in onze nieuwe winkel zorgt voor veel positieve reacties. Zo leuk dat wij dit meekrijgen!”

“De winkel is daarnaast erg bijzonder doordat wij in het afgelopen jaar een exclusieve lijn hebben ontwikkeld voor Kasteel de Haar, waaronder een hele mooi 100% zijden sjaal met ons logo. Verder hebben wij unieke ansichtkaarten, sleutelhangers, lepels, magneten, snow globes, en nog veel meer. Een echt uniek product is onze eigen honing. Deze wordt gemaakt in onze eigen tuin, is 100% biologisch en exclusief te vinden bij Kasteel de Haar. Natuurlijk hebben wij nog steeds het boek ‘Tien Eeuwen Kasteel de Haar’, waar wij erg trots op zijn.”

Benieuwd geworden naar de nieuwe winkel? Ontdek hem nu tijdens een bezoek aan het kasteel!