Geeft u bezoekers een warm welkom?

HELP MEE

Hulp van vrijwilligers is van onschatbare waarde voor Kasteel de Haar. Inmiddels zijn er meer dan 200 vrijwilligers actief. Zij zijn het visitekaartje van het museum. De inzet en het enthousiasme van vrijwilligers zorgen ervoor dat bezoekers zich een dagje in een andere wereld wanen.

Meestal geven we geen rondleidingen, maar vertellen mensen individueel over het kasteel. Daardoor kan ik mijn verhaal aanpassen aan de persoon die voor me staat. Met een bezoeker die geĂ¯nteresseerd is in bouwgeschiedenis heb ik een ander gesprek dan met een klein meisje dat ervan droomt om prinses te worden. Met weer een ander heb ik een gesprek over hoe het zou zijn om een nachtje in dit kasteel te slapen.

Als ik weer terug naar huis ga, heb ik altijd mooie verhalen verteld en mooie ervaringen opgedaan

- Linda Donkers

Er zijn verschillende manieren om als vrijwilliger bij Kasteel de Haar te helpen. Vertel bezoekers als zaalgids een geweldig verhaal tijdens hun kasteelbezoek. Help het tuinteam bij het bijhouden van de stijltuinen en het parkbos, ontvang gasten of werk met een groepje vrijwilligers om de collectie te beschermen. Hieronder leest u meer over de verschillende vrijwilligersfuncties.

ONZE HUIDIGE VRIJWILLIGERSVACATURES

Bedankt voor uw interesse, momenteel is het kasteel voorzien en zoeken we geen nieuwe vrijwilligers.
Maar laat bij interesse gerust uw gegevens achter.

MEER DAN ALLEEN VRIJWILLIGERSWERK

Kasteel de Haar vindt dat het vrijwilligerswerk u als vrijwilliger niets anders moet ‘kosten’ dan tijd.
Daarom krijgen alle vrijwilligers een reiskostenvergoeding van 21 cent per kilometer (per 1 januari 2023). Dat is niet alles.
Er wordt gedurende het jaar namelijk nog veel meer leuks door (en voor) de vrijwilligers georganiseerd.
Ook worden er allerlei verbredings- en verdiepingsactiviteiten aangeboden.

Lees hier de verhalen van vrijwilligers

Brecht werkt al meer dan 26 jaar bij Kasteel de Haar als vrijwilliger.

Paula is net begonnen als vrijwilliger en vertelt hoe dat is in Corona-tijd.

Lees hier de korte verhalen van diverse vrijwilligers. Zij vertellen waarom zij graag vrijwilliger zijn bij Kasteel de Haar.

Meer informatie of bent u helemaal overtuigd?

Nadat u via onderstaand formulier hebt aangegeven interesse te hebben in een vrijwilligersfunctie bij Kasteel de Haar, ontvangt u een uitnodiging voor de eerstvolgende introductieavond of een persoonlijk kennismakingsgesprek.