Geeft U bezoekers een warm welkom?

HELP MEE

Hulp van vrijwilligers is van onschatbare waarde voor Kasteel de Haar. Inmiddels zijn er meer dan 200 vrijwilligers actief. Zij zijn het visitekaartje van het museum. De inzet en het enthousiasme van vrijwilligers zorgen ervoor dat bezoekers zich een dagje in een andere wereld wanen.

Wij mogen zowel allerlei mensen uit ons eigen land, als buitenlandse bezoekers met vuur vertellen over de geschiedenis van het kasteel en de sfeer laten proeven. Als we dan horen: ‘Wat wás het fantastisch!’, dan weet je waar je het voor doet.

- Gera Mink

Er zijn verschillende manieren om als vrijwilliger bij Kasteel de Haar te helpen. Vertel bezoekers als zaalgids een geweldig verhaal tijdens hun kasteelbezoek. Help het tuinteam bij het bijhouden van de stijltuinen en het parkbos, ontvang gasten of werk met een groepje vrijwilligers om de collectie te beschermen. Hieronder leest u meer over de verschillende vrijwilligersfuncties.

VERSCHILLENDE VRIJWILLIGERSFUNCTIES

Vertel de mooiste verhalen en geef bezoekers de dag van hun leven.

Met de bloemen vanuit het park weet u het kasteel letterlijk op te fleuren.

U zorgt ervoor dat het park het visitekaartje van het kasteel blijft.

Weet u bezoekers te adviseren bij de aankoop van een prachtig souvenir?

Samen met u zorgen we dat de bijzondere collectie blijft bestaan voor toekomstige generaties

ONZE HUIDIGE VRIJWILLIGERSVACATURES

Vrijwilligerswerk: zaalgidsen

Vrijwilligerswerk: zaalgidsen

Vrijwilligerswerk: zaalgidsen maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag, zondag Vanwege uitbreiding van onze openstelling zijn wij per direct op zoek naar zaalgidsen (m/v) voor minimaal één dagdeel in het weekend die er plezier in hebben om met andere vrijwilligers het...

Vrijwilligerswerk: Entreegebouw

Vrijwilligerswerk: Entreegebouw

Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal....

MEER DAN ALLEEN VRIJWILLIGERSWERK

Kasteel de Haar vindt dat het vrijwilligerswerk u als vrijwilliger niets anders moet ‘kosten’ dan tijd.
Daarom krijgen alle vrijwilligers een reiskostenvergoeding van 21 cent per kilometer (per 1 januari 2023). Dat is niet alles.
Er wordt gedurende het jaar namelijk nog veel meer leuks door (en voor) de vrijwilligers georganiseerd.
Ook worden er allerlei verbredings- en verdiepingsactiviteiten aangeboden.

Lees hier de verhalen van vrijwilligers

Brecht werkt al meer dan 26 jaar bij Kasteel de Haar als vrijwilliger.

Paula is net begonnen als vrijwilliger en vertelt hoe dat is in Corona-tijd.

Lees hier de korte verhalen van diverse vrijwilligers. Zij vertellen waarom zij graag vrijwilliger zijn bij Kasteel de Haar.

MEER INFORMATIE of bent u helemaal overtuigd?

Nadat u via onderstaand formulier hebt aangegeven interesse te hebben in een vrijwilligersfunctie bij Kasteel de Haar, ontvangt u een uitnodiging voor de eerstvolgende introductieavond of een persoonlijk kennismakingsgesprek.

12 + 6 =