Vandaag geopend: 11.00 - 17.00 uur Open today: 11.00h - 17.00h

Veelgestelde vragen

FAQ en toegankelijkheid

Is het kasteel rolstoeltoegankelijk?
Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen en voor mensen die slecht ter been zijn, dit vanwege de vele trappen in het kasteel. Wij hopen in de nabije toekomst een lift te kunnen installeren. Hier zijn fondsen voor nodig aangezien dit een zeer kostbaar project is.

Rollators, kinderwagens en buggy’s kunnen ook niet mee in het kasteel. Deze kunt u achterlaten in de vestibule (op eigen risico).

Ik wil een klacht indienen, waar kan dat?
U kunt uw klacht indienen via het contactformulier of door een brief te sturen naar ons postadres: Kasteellaan 1, 3455 RR Haarzuilens. Wij horen graag hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Waar kan ik informeren naar gevonden voorwerpen?
U kunt hiervoor het contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen met het algemene informatienummer: 030-6778515.

Moet ik altijd langs de kassa, ook als ik een online ticket heb aangeschaft?
Ja, ook de online tickets moeten worden gescand aan onze kassa op het Stalplein. Hierdoor weten wij of alle vooraf aangeschafte kaarten ook daadwerkelijk zijn ingediend.

Krijg ik 65+ korting? En welke kortingspassen zijn er verder geldig?
Er geldt geen 65+ korting op een bezoek aan het kasteel of de tuinen. De volgende kortingspassen geven gratis toegang op of korting voor een kasteelbezoek (m.u.v. de aangegeven toeslagen voor speciale activiteiten en evenementen):

Museumkaart

    • Vereniging Rembrandt/ICOM
    • CJP-pas
    • Holland Pass (silver)
    • U-Pas

Wat mag ik wel en niet meenemen het kasteel in?
Raadpleeg hiervoor onze huisregels.

Waarom krijg ik niet alle kamers van het kasteel te zien?
Kasteel de Haar telt 200 kamers. Mede vanwege de brandveiligheid en een groot aantal kamers die nog volop in restauratie zijn, beperken wij ons tot het souterrain, de beletage en de slaapkamers op de eerste verdieping. De wens is om in de toekomst dit aanbod uit te breiden.

Kan ik het kasteel ook met kleine kinderen bezoeken?
Iedereen is welkom in het kasteel. Voor jonge kasteelbezoekers is er een speciale speurtocht verkrijgbaar bij de kassa.

Kan ik ook (zaal)gids worden op Kasteel de Haar?
Jazeker! Stuur hiervoor een mail naar informatie@kasteeldehaar.nl of bekijk onze vacatures.

Waar kan ik terecht voor mijn vragen over de geschiedenis/bewoners/collectie van het kasteel?
Hiervoor kunt u een mail sturen naar onze Werkgroep Kennis via kennis@kasteeldehaar.nl

Wat is Kasteel Haarzuilens? En Slot Zuylen?
In de loop der jaren hebben mensen vele namen gebruikt voor Kasteel de Haar. De meest gehoorde zijn kasteel Haarzuilens, kasteel Haarzuilen, kasteel Haarzuylen, Kasteel ter Haar, kasteel de Haer en Huis de Haar. Maar het is dus allemaal hetzelfde kasteel: Kasteel de Haar. Slot Zuylen daarentegen is een ander kasteel, vlakbij Utrecht.

Ik ga ergens anders trouwen, maar kan ik wel foto’s maken in de tuinen van Kasteel de Haar?
Dat kan. Je kunt een bruidsreportage reserveren alleen op doordeweekse dagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Hiervoor wordt een vergoeding van 150 euro in rekening gebracht, welke voldaan wordt aan de kassa op de dag van de opname. Om een bruidsreportage te reserveren neemt u contact op met onze afdeling huwelijken.

Is de familie nog eigenaar van het kasteel?
Nee, het kasteel en park zijn eigendom van Stichting Kasteel de Haar. De familie heeft wel nog altijd het recht om 1 maand per jaar in het kasteel te wonen, maar verblijven gedurende het jaar diverse weken in het Châtelet (het ‘kleine kasteeltje’ links van het kasteel).

Krijgt de stichting subsidie?
De stichting ontvangt geen structurele subsidie, de exploitatie moet volledig gedekt worden door de inkomsten uit onze activiteiten. Wel heeft de stichting subsidie gekregen van het Rijk voor de restauratie van het kasteel (70% subsidie en 30% eigen middelen) en voor het onderhoud van kasteel en park (50% subsidie voor een gedeelte van het onderhoud).

Staat uw vraag hier niet tussen? Stel uw vraag

Raadpleeg ook onze huisregels

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor de nieuwsbrief en vul hieronder uw e-mailadres in:

Adres en contact