Meer dan 300.000 bezoekers
voor Kasteel de Haar

Het jaar 2019 is voor Kasteel de Haar het meest succesvolle jaar tot nu toe.
Meer dan 300.000 bezoekers hebben dit jaar een inkijk gekregen in het grootste
en meest luxueuze kasteel dat Nederland rijk is.

Anetta de Jong, directeur van Stichting Kasteel de Haar: “Het is ongelofelijk dat we zoveel mensen hebben mogen verwelkomen de afgelopen jaren, met als klap op de vuurpijl dit jaar, waarin meer dan 300.000 mensen het kasteel bezochten. De afgelopen 20 jaar zijn we heel hard bezig geweest met de restauratie, zowel buiten als binnenin het kasteel. Komend jaar ronden we na 20 jaar de restauratiewerkzaamheden af. Dit zullen we in 2020 natuurlijk vieren met feestelijke activiteiten en een officieel tintje.”

De 300.000ste bezoeker is een bezoeker voor de Sprookjes van de Haar. Sinds 2010 is het evenement uitgegroeid tot een ware publiekstrekker met jaarlijks zo’n tienduizend bezoekers. ‘Sprookjes van De Haar’ is een familie-evenement waarbij jong en oud(er) een speurtocht volgt langs raadselachtige plekken in het kasteel. De speurtocht wordt afgesloten met een komische voorstelling die een bekend kinderverhaal uitbeeldt met een mix van zang, humor, meezing-liedjes. De voorstellingen worden gespeeld door professionele acteurs uit de wereld van musical en live entertainment.

‘Sprookjes van De Haar’ speelt nog tot en met zondag 5 januari. Tickets kunnen gekocht worden op: www.kasteeldehaar.nl. Er is nog een beperkt aantal tickets beschikbaar.