Tuinen en park Kasteel de Haar weer open voor regionale bezoekers

Vanaf afgelopen vrijdag 8 mei zijn de tuinen en het park van Kasteel de Haar na een periode van 8 weken weer geopend voor regionale bezoekers. Op veler verzoek zijn omwonenden weer welkom om een frisse neus te komen halen en te genieten van de prachtige natuur.

Heropening tuinen en park

Met het heropenen van de tuinen en het park geeft het kasteel de bewoners in de regio de mogelijkheid om op een veilige manier te genieten van de buitenlucht en de natuur die rond deze tijd op zijn mooist is. De tuinen en het park, dat bestaat uit maar liefst 55 hectare bijzondere begroeiing, zal beperkte uren geopend zijn en toegang is alleen mogelijk met een digitaal vooraf gereserveerd ticket. “Om de bezoekersstromen zo efficiënt mogelijk te kunnen sturen en in te kunnen staan voor de veiligheid van elke bezoeker werken we met toegangstijdslots”; aldus Cindy van der Schoot, hoofd Marketing en Programmering. “We vragen iedereen zich te houden aan de RIVM-richtlijnen met betrekking tot het corona virus.” “Met de openstelling van ons park hopen we tegemoet te komen aan de wensen en behoefte van bewoners en omwonenden van Haarzuilens.”

Vanaf 1 juni in alle rust genieten van alle weelde

Van der Schoot heeft goede moed dat op 1 juni ook het Kasteel weer open zal gaan. “Ook dan gaan we werken met tijdslots, zodat we de bezoekersstromen goed kunnen reguleren. Van der Schoot ziet veel kansen bij de heropening van het Kasteel: “Doordat er maar een beperkt aantal bezoekers per dag in het kasteel kunnen, zal het er veel rustiger zijn dan normaal rond deze tijd van het jaar. Bezoekers profiteren hiervan door in alle rust te kunnen genieten van alle verhalen, de prachtige vertrekken en de verhalen van onze gidsen.” Kasteel de Haar staat in de top-20 van Nederlandse musea met het grootste aantal bezoekers. Stichting Kasteel de Haar ontvangt geen Rijks- en Provinciale of Gemeentesubsidies voor de museale taak. Voor het onderhoud en in het in stand houden van het Kasteel en de tuinen is De Haar volledig aangewezen op eigen inkomsten uit kaartverkoop, activiteiten en evenementen.

Rondom het kasteel liggen het park en de tuinen. Het park is ruim 55 hectare groot.  Lanen en slingerende routes doorkruisen het park en de tuinen op verschillende manieren. Het parkbos en de voormalige menagerie bieden een aantrekkelijke besloten wandeling. Daarnaast bieden ook het doolhof, het grote hertenkamp, de romantische overdekte brug en de picknickweide bij de vijver aantrekkelijke bestemmingen. De geometrische tuinen – zoals de rozentuin – zorgen voor een uiteenlopende geur-, vorm- en kleursensatie.