Creëer de perfecte huwelijksuitnodiging

Zijn jullie bezig met de voorbereidingen van jullie trouwdag? Dan hebben jullie er vast ook weleens kopzorgen van! Van het kiezen van een bijzondere locatie tot droomjurk, van prachtige decoratie tot een unieke uitnodiging. Dit alles voor misschien wel de mooiste dag van je leven. Alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn. In onze vorige publicatie lichtten we onze locatie uit als decor voor een sprookjeshuwelijk. Deze keer vroegen wij Debby Loohuis van Creëert.com om haar visie op de perfecte uitnodiging voor jullie huwelijk.

Hoe begin je?

“Ga er eens lekker voor zitten samen. Neem een kop thee of – doe eens gek – pak er een glas wijn bij. Dit wordt jullie dag en de uitnodiging is de eerste communicatie naar jullie gasten toe. Voel je niet verplicht iedereen uit te nodigen; hier lopen veel bruidsparen tegen aan. Het idee is om deze dag maar één keer te doen, dus doe het vooral op jullie manier. Zorg dat je tien weken vóór het versturen van de eerste kaart een afspraak maakt met de ontwerper. Dit in verband met mogelijke drukte, het ontwerpproces, proefjes en eventuele wijzigingen. De uitnodiging stuur je meestal zo’n zes weken voor de trouwdatum de deur uit en de eventuele save-the-date gaat tot tien weken voor het huwelijk op de post. Let er bij grote uitnodigingen of meerdere kaartjes in de envelop op dat je twee of meer postzegels plakt. Het is niet heel vriendelijk als de gast er direct een rekening bij krijgt!”

Go’s:

• Geef vooral duidelijk aan hoe op welk tijdstip en locatie de gasten worden verwacht. Dit kun je doen aan de hand van op maat gemaakte tijdlijnen voor dag- en avondgasten;
• Vermeld altijd jullie woonadres op de kaart, dan hoeven gasten het niet zelf op te zoeken als ze een kaartje willen sturen (stukje service);
• Laat vooraf een proefdruk maken om teleurstelling te voorkomen.

No Go’s:

• Plaats geen bijzondere mededelingen op de kaart, maar geef dit door via de ceremoniemeester;
• Gebruik geen straattaal;
• Vermijd lange teksten, verwerk deze liever op een apart kaartje.

Kun je jouw stijl omschrijven?

“Elke kaart die ik maak is bijzonder en ‘eigen’. Kaarten die echt persoonlijk zijn, de ene net iets meer dan de andere. Ik vind een hele serie altijd superleuk om te maken, want hierdoor past alles bij elkaar. Een gepersonaliseerd trouwlogo of monogram kan overal in terugkomen. Verwerk het bijvoorbeeld in de serie kaarten, de sluitzegel, het welkomstbord, de taart, de naamkaartjes, de menukaart, de wegwijzers, de manchetknoop, de photobooth, de video, de bedankjes en zo zijn er nog vele andere opties. Dit maakt de dag en alle communicatie eromheen echt uniek. Mijn stijl is enigszins strak, duidelijk, niet te druk en geen harde kleuren. Maar omdat ik kaarten op maat maak, kan dit per bruidspaar geheel verschillen.”

Spreekt de stijl van Debby je aan en wil je graag meer weten? Ga dan snel naar haar website.