Rijtuigen op Kasteel de Haar

Kasteel de Haar haalt de paarden van stal

16 oktober 2021

Het koper- en zilverwerk is glimmend gepoetst, de paarden zijn geborsteld en de koetsiers en postiljons hebben hun galalivrei al klaar hangen. Op zaterdag 16 oktober nemen wij u mee terug naar vervlogen tijden, tijdens de exclusieve rijtuigentour van Kasteel de Haar.

Rijtuigen van Kasteel de Haar
Wie het verhaal van de puissant rijke familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar kent, weet dat baron Etienne en barones Hélène een fascinatie hadden voor rijtuigen en automobielen. De originele rijtuigen van weleer zijn afgelopen jaren volledig gerestaureerd. Deze topstukken vertellen nu opnieuw het verhaal van vroeger. De “calèche, victoria-duc, char-à-banc en de napoleon phaeton” zijn door de museale restauratie bewaard voor het nageslacht. Maar een rijtuig komt pas echt tot leven door er paarden voor te zetten. Hoewel dit waarschijnlijk niet heel vaak zal gebeuren; het gaat immers om museumstukken.

Belle époque

Tijdens het evenement “De Rijtuigen van Kasteel de Haar” brengen we de sfeer helemaal terug naar de belle époque, de “mooie tijd” van voor de Eerste Wereldoorlog. Zelden zal de romantiek in het kasteelpark zo voelbaar zijn als op zaterdag 16 oktober.

Het event De Rijtuigen van Kasteel de Haar is te bezoeken op zaterdag 16 oktober van 11.00 uur tot 15.30 uur in het kasteelpark van Kasteel de Haar. U heeft voor het rijtuigen event alleen een parkticket nodig. Wilt u een mooi beeld hebben van deze prachtige tijd en alle verhalen horen, dan kiest u voor een kasteelticket. Hier zit een parkticket al bij in.

Leukste Uitje 2024

Vindt u het kasteel ook het Leukste Uitje van Nederland?