Rijtuigentocht op De Haar

3 september 2022 | 12:00 – 14:00

Zaterdag 3 september zullen 30 rijtuigen van De Stichtse aanspanning Doorn o.l.v. Robert Elsing in een stoet door het kasteelpark rijden. Van 12:00 tot 14:00 kun je alle rijtuigen en paarden bewonderen. Waan je in de tijd van baron Etienne en barones Hélène en geniet van dit spectaculaire evenement.

Baron Etienne en barones Hélène hadden een grootse fascinatie voor rijtuigen. In de septembermaand lieten zij paarden, rijtuigen en koetsiers overbrengen vanuit Parijs. Zo konden de septembergasten opgehaald worden van het station. Baron Etienne stond internationaal bekend om zijn liefde voor paarden. Hij wilde dat de paarden werden ontzien van hun zware werk, dus prees hij de automobiel bij iedereen aan.

Tijdens de Rijtuigentocht 2022 brengen we de sfeer terug naar de tijd van baron Etienne en barones Hélène. Zelden zal de romantiek in het kasteelpark zo voelbaar zijn als op zaterdag 3 september 2022.

De rijtuigentocht is gratis te bekijken voor iedereen met een kasteel- of parkticket.