Ontdek de verhalen van de Kapel

14 januari  t/m 22 januari
12:00 – 16:00 uur

Normaal zijn de deuren van de Kapel altijd dicht, maar in de week van 14 t/m 22 januari staan ze wagenwijd voor jullie open. Bent u altijd al benieuwd geweest naar wat zich achter de gesloten deuren van de Kapel bevindt? Dan is dit uw kans om erachter te komen!

Toen het kasteel nog een ruïne was, stond de Kapel in het midden van het dorp Haarzuilens. De Kapel was er zo slecht aan toe dat het werd gebruikt als varkensstal. Tijdens de herbouw van het kasteel werd ook de Kapel aangepakt. Het gebouw werd helemaal herbouwd en net zoals het kasteel diende de kapel als gedenkplek voor de voorouders van baron Etienne. Zo zijn er veel gedenktekens te vinden in de decoratie van de Kapel.

Sinds de herbouw wordt de Kapel gebruikt als laatste rustplaats van veel familieleden. Ook is er de mogelijkheid om het ja-woord te geven in de Kapel en dat gebeurt nog steeds regelmatig!

Rabobank
Mensen met een Rabobank betaalpas kunnen in de week van 14 t/m 22 januari helemaal gratis het kasteelpark en de Kapel bezoeken op vertoon van hun Rabobank betaalpas. U kunt zich met uw persoonlijke betaalpas melden in het entreegebouw.

Een bezoek aan de Kapel is mogelijk met een geldig parkticket. Wilt u alleen de Kapel bezoeken? Kies op de ticketpagina dus voor de optie ‘parkticket’. Wilt u ook het kasteel zien? Dan kunt u voor een ‘kasteelticket’ kiezen. Hier zit een parkbezoek al bij in. 

beleef meer