Carillonconcert door Malgosia Fiebig

14 mei 2023

Op 14 mei brengt Malgosia Fiebig een bezoek aan Kasteel de Haar. Malgosia Fiebig is de stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen en won meerdere internationale prijzen met haar spel. Zondag, vanaf 14:00, geeft zij een concert op ons carillon in het Châtelet. Tijdens dit concert kunnen we 30 minuten genieten van de klanken van het carillon.

Sinds 2019 kunnen we in het kasteelpark genieten van de geluiden van het carillon in het Châtelet. Normaal gesproken gebeurt dit met vooraf geprogrammeerde liedjes. Uniek dus dat Malgosia live het carillon komt bespelen.

Het carillon is geschonken door Muziekschool Vleuten. De verhuizing en het laten bijmaken van een aantal klokken werd mede mogelijk gemaakt door particuliere giften, Rotary Haarzuilens, KF-Heinfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Rabobank Utrecht. De extra klokjes zijn gemaakt door Klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts, die ook klokken maakte voor de Notre Dame in Parijs.


Om het carrilonconcert te kunnen bekijken heb je enkel een parkticket nodig. Als je ook het kasteel wilt bezoeken, kies je voor een kasteelticket. Daar krijgt u gratis entree tot het park bij.

beleef meer

Leukste Uitje 2024

Vindt u het kasteel ook het Leukste Uitje van Nederland?