De Kapel opent HAAR deuren!

29 t/m 31 oktober en 5 t/m 7 november 2021

De sfeervolle Kapel wordt gekenmerkt door sereniteit en elegante eenvoud. De glas-in-loodramen, de middeleeuwse heiligenbeelden en de kleurige beschilderingen zorgen voor een heel bijzondere sfeer. Van het bestaan van de Kapel wordt voor het eerst rond 1420 melding gemaakt.

Restauratie kapel

Baron Etienne van Zuylen van Nijevelt besluit rond 1890 niet alleen zijn voorvaderlijk kasteel te laten herbouwen, maar tegelijkertijd ook de Kapel als slotkapel te laten restaureren. Meesterarchitect Pierre Cuypers laat eerst de resten van Kapel en toren consolideren totdat in 1894 het daadwerkelijke herstel wordt gestart. Het koor en het schip worden vrijwel vanaf de grond opgebouwd, terwijl in het transept nog oud muurwerk verwerkt wordt. Het geheel wordt in neogotische stijl uitgevoerd. De restauratie van de Kapel wordt in 1899 afgerond.

Bezoek de kapel exclusief

Normaal gesproken hebben enkel de bezoekers van een besloten bruiloft of evenement de mogelijkheid om de Kapel van binnen mogen bezichtigen. Echter kun je van 29 t/m 31 oktober en 5 t/m 7 november 2021 tussen 12:00 en 15:00 uur, tijdens een kasteel- of parkbezoek exclusief de Kapel bezoeken, zonder meerkosten! Onze zaalgidsen ter plaatse vertellen graag over de roemrijke geschiedenis van het monument.

Dus, ben je ook nieuwsgierig naar de charmes van deze sfeervolle Kapel? Maak dan gebruik van deze unieke kans!

Prijzen Openstelling Kapel, inclusief kasteel-en parkentree

Volwassenen € 17,00
Kinderen 4 t/m 12 jaar €11,00
Kinderen < 4 jaar Gratis
Museumkaart/BGL VIP-Kaart Gratis