Ontdek de geheimen van het 'Kleine KAsteel'

eenmalige OPENSTELLING CHÂTELET DE HAAR

18 februari t/m 6 juni 2022

Mis het niet! Binnenkort opent het Châtelet van Kasteel de Haar eenmalig zijn deuren. Krijg een unieke inkijk in het privéverblijf van de familie Van Zuylen. Dit “kleine kasteel’, dat eigenlijk groter is dan veel andere kastelen in Nederland, zit boordevol bijzondere herinneringen en mooie verhalen. Vier maanden lang, vlak voordat de familie het weer in gebruik neemt, krijgt het publiek de gelegenheid om rond te dwalen in de kamers. Ontdek de verhalen van het Châtelet, waar het privéleven van de familie Van Zuylen zich jarenlang heeft afgespeeld.

“Kloppend hart van de Haar”

Het Châtelet is het geliefde ‘Hollandse’ familiehuis van de familie Van Zuylen. De dochters van baron Thierry van Zuylen van Nijevelt hebben warme herinneringen aan hun verblijf in het privéhuis, naast het Kasteel. Het Châtelet wordt ook wel ‘Het Kloppend Hart’ van Kasteel de Haar genoemd. Het staat symbool voor de verbondenheid van de baron en barones met Kasteel de Haar, de omgeving en de mensen die er werken. Veel van de historische interieurs ademen de middeleeuwse sfeer, waar meesterarchitect Pierre Cuypers en zijn zoon Joseph bekend om staan, maar er zijn ook elegant gestoffeerde vertrekken in de stijl van de belle époque.

Ontdek het Châtelet voordat de deuren weer sluiten

Het Châtelet is eenmalig geopend. Afhankelijk van de maatregelen van de overheid hopen wij de deuren van het Châtelet zo snel mogelijk voor jou te openen. Zodra tickets beschikbaar zijn, maken wij dit via onze social media kanalen bekend.

Ontdek meer over het Châtelet