Ontdek de geheimen van het 'Kleine KAsteel'

eenmalige OPENSTELLING Privéverblijf Kasteel DE HAAR

18 februari t/m 6 juni 2022

Ontdek dit voorjaar de vele verhalen van het Châtelet; het privéverblijf van de familie Van Zuylen van Nijevelt. De enthousiaste zaalgidsen vertellen graag over alle warme herinneringen die de familie heeft aan dit “gezellige Hollandse Familiehuis”.

“Kloppend hart van de Haar”

Het Châtelet is het geliefde ‘Hollandse’ familiehuis van de familie Van Zuylen. De dochters van baron Thierry van Zuylen van Nijevelt hebben warme herinneringen aan hun verblijf in het privéhuis, naast het Kasteel. Het Châtelet wordt ook wel ‘Het Kloppend Hart’ van Kasteel de Haar genoemd. Het staat symbool voor de verbondenheid van de baron en barones met Kasteel de Haar, de omgeving en de mensen die er werken. Veel van de historische interieurs ademen de middeleeuwse sfeer, waar meesterarchitect Pierre Cuypers en zijn zoon Joseph bekend om staan, maar er zijn ook elegant gestoffeerde vertrekken in de stijl van de belle époque.

 

Speciaal voor de kleine detectives: op zoek naar het verdwenen diamanten collier

Voor de kleine detectives ligt er een brief van de baron klaar in het Châtelet. Hij heeft hulp nodig om te speuren naar het verdwenen diamanten collier. Het collier is hét grote cadeau van de baron voor de verjaardag van de barones. Help de baron het diamanten collier te vinden voor het verjaardag diner van de barones begint. De speurtocht is gratis bij bezoek aan het Châtelet en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 10 jaar.


Ontdek het Châtelet voordat de deuren weer sluiten

Het Châtelet is eenmalig en slechts met beperkte beschikbaarheid geopend tot en met 6 juni. Voor uw bezoek aan het “kleine kasteel” boekt u de speciale “Châtelet Tickets” op onze website, een bezoek aan het kasteel is hierbij inclusief. Tijdens uw bezoek ontvangt u een boekje met foto’s en verhalen van dit bijzondere privéverblijf. Het Châtelet is geopend van 12:00 tot 16:00 uur.

Leukste Uitje 2024

Vindt u het kasteel ook het Leukste Uitje van Nederland?