Beleef de Kapel als nooit tevoren

Ontdek de kapel in 360°

Rondwandelen in 3D

Af en toe is de kapel tijdelijk opengesteld voor publiek. Anders is de Kapel alleen te bezoeken tijdens evenementen als bruiloften. Nieuwsgierig naar wat er allemaal over de kapel te vertellen is? Wandel dan een digitaal rondje in ons nieuwe 3D model en ontdek de historie aan de hand van de infopunten.

De sfeervolle Kapel wordt gekenmerkt door sereniteit en elegante eenvoud. De glas-in-loodramen, de middeleeuwse heiligenbeelden en de kleurige beschilderingen zorgen voor een heel bijzondere sfeer. Van het bestaan van de Kapel wordt voor het eerst rond 1420 melding gemaakt.

Baron Etienne van Zuylen van Nijevelt besluit rond 1890 niet alleen zijn voorvaderlijk kasteel te laten herbouwen, maar tegelijkertijd ook de Kapel als slotkapel te laten restaureren. Meesterarchitect Pierre Cuypers laat eerst de resten van Kapel en toren consolideren totdat in 1894 het daadwerkelijke herstel wordt gestart. Het koor en het schip worden vrijwel vanaf de grond opgebouwd, terwijl in het transept nog oud muurwerk verwerkt wordt. Het geheel wordt in neogotische stijl uitgevoerd. De restauratie van de Kapel wordt in 1899 afgerond.