Soirées Septembre

27 & 28 SEPTEMBRE 2024

Onvergetelijk en exclusief dineren
in een wereld vol weelde

Voor liefhebbers van haute cuisine, van imposante entourage en van adellijke grandeur zijn de Soirées Septembre een unieke kans om exclusief en in stijl te dineren. De exclusieve septembertraditie van baron en barones Van Zuylen van Nijevelt-de Rothschild komt elk jaar in september opnieuw tot leven.

Editie 2024

27 & 28 SEPTEMBER

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september is het tijd voor de tweede editie van de Soirées Septembre! Na het grote succes van vorig jaar, herleeft ook dit jaar de oude rijke traditie op Kasteel de Haar. De septemberdiners van baron en barones Van Zuylen van Nijevelt-de Rothschild komen opnieuw tot leven tijdens een onvergetelijke avond, vol (culinaire) verrassingen.

Foto’s

EEN TERUGBLIK

Bekijk alle foto’s van de Soirées Septembre editie 2023

De septembertraditie

WAT IS HET?

Rond 1900 komt op De Haar een traditie op gang die sindsdien bekend staat als ‘septembertraditie’. Jaarlijks nemen de baron en barones aan het einde van de zomer hun intrek in het kasteel. Zij organiseren er grootse ontvangsten in de vorm van luisterrijke diners en mondaine feestavonden.

Onder de vele, vaak gefortuneerde, gasten bevinden zich leden van koninklijke families en Europese adel, bankiers, filmsterren en politici. De septembertraditie is een serieuze zaak. Het mag de gasten aan niets ontbreken.

September 2024

EEN MODERN JASJE

De septembertraditie is een rijke traditie, die Kasteel de Haar in ere houdt. Elk jaar organiseert Kasteel de Haar de Soirées Septembre. Waar de Belle Époque herrijst en waarbij het de gasten opnieuw  aan niets zal ontbreken.

Wilt u op de hoogte blijven van de Soirées Septembre, als eerste op de hoogte zijn van ticketverkoop en een exclusieve kijk achter de schermen krijgen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief, zo mist u niets!

Blijf op de hoogte

27 & 28

SEPTEMBER

19.00 uur tot 23.00 uur

Prijzen & Tickets

Eén Gast aan een 8-persoonstafel € 295
Acht Gasten aan een 8-persoonstafel € 2250

Lees alles over de septembertraditie in

De September blogs

Blog serie

Septembertraditie

Blog serie

Soirées Septembre

Kasteel de Haar

Na de dood van zijn vader, in 1890, erft Etienne baron van Zuylen van Nijevelt de kasteelruïne De Haar. Zelf heeft hij niet het geld om zijn droom te realiseren en het kasteel te herbouwen, maar gelukkig is hij drie jaar eerder, in Parijs, met de schatrijke Hélène barones de Rothschild getrouwd. Samen besluiten zij een beroemde architect in de arm te nemen.

De keuze valt op Pierre Cuypers die naam heeft gemaakt met de bouw van het Centraal Station en het Rijksmuseum in Amsterdam. Het voorvaderlijk kasteel herrijst in een indrukwekkende mengeling van middeleeuwse sfeer en laatnegentiende-eeuwse luxe en comfort. Voor de in Parijs woonachtige Van Zuylen-van Nijevelts fungeert De Haar als een aangenaam buitenverblijf.

Stichting Exploitatie Kasteel de Haar © 2024