Soirées Septembre

Onvergetelijke dineren
in het grootste kasteel van Nederland
27 & 28 SEPTEMBRE 2024

Prikkelend vijfgangendiner, met bijpassende wijnen en verrassende muzikale opera duetten

Voor liefhebbers van haute cuisine, van imposante entourage en van adellijke grandeur zijn de Soirées Septembre een unieke kans om exclusief en in stijl te dineren. De exclusieve septembertraditie van baron en barones Van Zuylen van Nijevelt-de Rothschild komt elk jaar in september opnieuw tot leven.

Geniet van een volledig verzorgde avond met een prikkelend vijfgangendiner, met bijpassende wijnen. De avond wordt muzikaal omlijst met verrassende en komische operadialogen, die een ode brengen aan de adel van weleer. 

De septembertraditie

WAT IS HET?

Rond 1900 komt op De Haar een traditie op gang die sindsdien bekend staat als ‘septembertraditie’. Jaarlijks nemen de baron en barones aan het einde van de zomer hun intrek in het kasteel. Zij organiseren er grootse ontvangsten in de vorm van luisterrijke diners en mondaine feestavonden.

Onder de vele, vaak gefortuneerde, gasten bevinden zich leden van koninklijke families en Europese adel, bankiers, filmsterren en politici. De septembertraditie is een serieuze zaak. Het mag de gasten aan niets ontbreken.

September 2024

EEN MODERN JASJE

De septembertraditie is een rijke traditie, die Kasteel de Haar in ere houdt. Elk jaar organiseert Kasteel de Haar de Soirées Septembre. Waar de Belle Époque herrijst en waarbij het de gasten opnieuw  aan niets zal ontbreken.

Wilt u op de hoogte blijven van de Soirées Septembre, als eerste op de hoogte zijn van ticketverkoop en een exclusieve kijk achter de schermen krijgen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief, zo mist u niets!

27 & 28

SEPTEMBER

19.00 uur tot 23.00 uur

Tickets & Prijzen

Eén Gast aan een 8-persoonstafel € 295
Vier Gasten aan een 4-persoonstafel € 1195
Acht Gasten aan een 8-persoonstafel € 2250

Het programma

Het programma

Editie 2024

27 & 28 SEPTEMBER

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september is het tijd voor de tweede editie van de Soirées Septembre! Na het grote succes van vorig jaar, herleeft ook dit jaar de oude rijke traditie op Kasteel de Haar. De septemberdiners van baron en barones Van Zuylen van Nijevelt-de Rothschild komen opnieuw tot leven tijdens een onvergetelijke avond, vol (culinaire) verrassingen en muzikale omlijsting van hoog niveau. 

Foto’s & video

EEN TERUGBLIK

Alvast lekker in de stemming komen? Bekijk alle foto’s van de Soirées Septembre editie 2023, of bekijk de aftermovie hier rechts. 

Lees alles over de septembertraditie in

De September blogs

Blog serie

Septembertraditie

Blog serie

Soirées Septembre

Blijf op de hoogte

Kasteel de Haar

Na de dood van zijn vader, in 1890, erft Etienne baron van Zuylen van Nijevelt de kasteelruïne De Haar. Zelf heeft hij niet het geld om zijn droom te realiseren en het kasteel te herbouwen, maar gelukkig is hij drie jaar eerder, in Parijs, met de schatrijke Hélène barones de Rothschild getrouwd. Samen besluiten zij een beroemde architect in de arm te nemen.

De keuze valt op Pierre Cuypers die naam heeft gemaakt met de bouw van het Centraal Station en het Rijksmuseum in Amsterdam. Het voorvaderlijk kasteel herrijst in een indrukwekkende mengeling van middeleeuwse sfeer en laatnegentiende-eeuwse luxe en comfort. Voor de in Parijs woonachtige Van Zuylen-van Nijevelts fungeert De Haar als een aangenaam buitenverblijf.

Veelgestelde vragen

Waar vinden de Soirées Septembre plaats en welke data zijn er?

De exclusieve Soirées Septembre vindt plaats bij Kasteel de Haar, in Haarzuilens (vlakbij Utrecht). Voor uw navigatie kunt u het beste Kasteellaan 1, Haarzuilens ingeven. U wordt vanaf de bezoekersparkeerplaats met gepast vervoer tot aan de poorten van het kasteel gebracht.

De Soirées Septembre zijn op 27 & 28 september 2024.

Ik heb allergieën of dieetwensen, hoe geef ik die door?

Voor mensen met allergiën en dieetwensen wordt er een andere, vegan optie, geserveerd.
U kunt uw wensen doorgeven bij het boeken van de tickets.

Wat is de dresscode?

De dresscode voor Soirées Septembre is black tie. Voor heren betekent dit smoking. Dames kleden zich in avondkleding.

Zijn drankjes inbegrepen in de prijs?

Ja, zeker, de drankjes voor de avond zijn inbegrepen in de ticketprijs. Dit betreft ook de wijnen en aperitief.

Ter begeleiding van het diner schenken wij een rode en witte wijn. Deze wijnen zullen komende zomer worden voorgeproefd en geselecteerd door barones Alexandra.

 De tafels zijn voorzien van karaffen met water, daarnaast gaat de bediening rond met rosé, 100% natuurlijk sinaasappelsap en op verzoek frisdranken, bier en 0.0 bier.

Ik wil graag naast iemand zitten aan een 8-persoonstafel, kan dat. En hoe geef ik dat door?

Ja, zeker. U kunt, bij het bestellen van uw ticket, in het veld opmerkingen aangeven naast wie u wilt zitten. Als u daar de naam doorgeeft van degene die de andere bestelling heeft gedaan, zorgen wij ervoor dat u naast elkaar zit.

Stichting Exploitatie Kasteel de Haar © 2024