Speurplezier voor jong en oud(er)

Actueel aanbod

Gratis verkrijgbaar bij een kasteelticket of parkticket

Speurtocht (Te) gekke gasten

06 juli t/m 30 september

In het kasteel hebben we een wisselend aanbod van speurtochten en activiteiten. Wil je weten welke speurtocht momenteel wordt uitgegeven of welke leuke activiteiten er nog meer te doen zijn? Bekijk dan onze agenda, via onderstaande knop.

Bekijk hier alle speurtochten

Wil je weten welke speurtocht nu uitgegeven wordt? Kijk dan hier boven voor de actuele uitgave. 

Ontdekkingstocht: Typisch Adel

Kinderen vanaf 6 jaar

Wil jij weten hoe het is om van adel te zijn… en wil jij ook van adel worden? Tijdens de ontdekkingstocht “Typisch Adel!” in Kasteel de Haar leer je wat er allemaal bij komt kijken als je van adel wilt worden. Welke adellijke titels zijn er? Welke voorrechten heb je als je van adel bent? En hoe waren de etiquette tijdens grote feesten?

Je leert het allemaal tijdens de ontdekkingstocht “Typisch adel!”. Los opdrachten op, ontdek jouw eigen adellijke naam en ontwerp je eigen familiewapen. Ben jij de nieuwe hertog, baron of prins? Ontdek het zelf!

Jean-luc: Het gestolen recept

Kinderen vanaf 6 jaar

Kasteel de Haar heeft de hulp nodig van alle speurders en detectives! De keukenhulp Jean-Luc is er, na een akkefietje met chef-kok Pierre Amory, vandoor gegaan. Hij heeft voor hij vertrok het geheime recept van de Chester Cake verstopt. Deze cake is heel bijzonder en werd al gegeten door baron Etienne van Zuylen van Nijevelt. Een echte familietraditie, dus. Het is echt verschrikkelijk als het recept verloren gaat. Daarom doet de barones bij deze een oproep aan alle kinderen om te helpen zoeken.

Escape tocht: Het spook van de Haar

Kinderen vanaf 6 jaar

Het is waar! Ze bestaat: het spookje van De Haar. Haar naam is Wonne en ze zoekt haar vriendje Dirk. Al een eeuwtje of vier. Het duurt zo lang! Wonne woonde vroeger op Kasteel de Haar. Op het oude kasteel, uit de twaalfde eeuw, toen het nog geen ruïne was. Ze is ongeduldig, wil actie zien. Iemand moet haar gaan helpen, jij misschien? Deze escape tocht heeft twee versies, voor jongere en oudere kinderen.

De Barons Beestenboel

Kinderen vanaf 6 jaar

Oh nee! Het kasteel zit vol met dieren die eigenlijk buiten in het park horen. Ze hebben zich op allerlei manieren verstopt: in de vloer, op de pilaren, op het plafond, zelfs in de lampen..! De baron wil ze heel graag terug in het park hebben, om met zijn eigen dierentuin indruk te maken op zijn gasten. Het personeel van de baron heeft al overal gezocht, maar het is ze niet gelukt de dieren te vinden.

Zoo-k het Dier van De Haar

Kinderen t/m 7 jaar

In en rond Kasteel de Haar zijn ontelbaar veel dieren te ontdekken. De baron en barones waren dól op dieren. Als je héél goed zoekt kun je veel echte en fantasiedieren ontdekken in het kasteel en in de prachtige tuinen. Vind jij ze allemaal? Aan de hand van een eigen opdrachtenboekje kom je al speurend van alles te weten over alle dieren in het kasteel en in de kasteeltuin. 

Kijktocht: op bezoek bij de Baron

Kinderen vanaf 8 jaar

Ben jij een echte Kasteel de Haar kenner? Wil je alles te weten komen over het luxe leven dat de baron en barones van Kasteel de Haar leidde? Dan moet je echt op ontdekkingstocht met onze kijktocht. De laatste bewoners van Kasteel de Haar Thierry van Zuylen van Nijevelt van De Haar en barones Gabrielle van Zuylen laten je alle mooie ruimtes van het kasteel zien! Bereken onderweg hoe hoog de Main Hall eigenlijk is en ontdek de favoriete kleur van architect Pierre Cuypers. Voor echte speurders en kinderen met oog voor detail.

tijdelijk aanbod

Op jacht naar het Gouden Ei

Paasspeurtocht

Met Pasen zoeken we eieren. Op Kasteel de Haar maakt de paashaas het nog spannender en moeilijker door de eieren te verstoppen in het doolhof. Lukt het jou om alle letters te verzamelen? In het Doolhof heeft de paashaas verschillende eieren verstopt, met op ieder ei een letter. Kun jij van deze letters een woord maken en de woordpuzzel oplossen?

Speurtocht: Griezelige Gasten

Halloween special

Deze herfstvakantie spookt het op Kasteel de Haar! Op het kasteel werd een groot gemaskerd bal gehouden. Iedereen was verkleed als echte griezels, maar na een gezellige avond zijn alle Griezelige Gasten opeens verdwenen. Vampier Etienne, de gastheer van de avond, kan zijn gasten nergens meer vinden. Hij vraagt de dappere griezelspeurders om het mysterie op te lossen en zijn gasten terug te vinden.

Het verdwenen collier

Tijdelijke openstelling Châtelet 

Voor de kleine detectives ligt er een brief van de baron klaar in het Châtelet. Hij heeft jouw hulp nodig om te speuren naar het verdwenen diamanten collier. Het collier is hét grote cadeau van de baron voor de verjaardag van de barones. Help de baron het diamanten collier te vinden voor het verjaardag diner van de barones begint.