speurplezier voor jong en oud(er)

Gratis verkrijgbaar aan de kassa tijdens een bezoek

Zoo-k het Dier van De Haar

Kinderen t/m 7 jaar

In en rond Kasteel de Haar zijn ontelbaar veel dieren te ontdekken. De baron en barones waren dól op dieren. Als je héél goed zoekt kun je veel echte en fantasiedieren ontdekken in het kasteel en in de prachtige tuinen. Vind jij ze allemaal? Aan de hand van een eigen opdrachtenboekje kom je al speurend van alles te weten over alle dieren in het kasteel en in de kasteeltuin. 

Kijktocht op bezoek bij de Baron

Kinderen vanaf 8 jaar

Ben jij een echte Kasteel de Haar kenner? Wil je alles te weten komen over het luxe leven dat de baron en barones van Kasteel de Haar leidde? Dan moet je echt op ontdekkingstocht met onze kijktocht. De laatste bewoners van Kasteel de Haar Thierry van Zuylen van Nijevelt van De Haar en barones Gabrielle van Zuylen laten je alle mooie ruimtes van het kasteel zien! Bereken onderweg hoe hoog de Main Hall eigenlijk is en ontdek de favoriete kleur van architect Pierre Cuypers. Voor echte speurders en kinderen met oog voor detail.

Ons wisselende aanbod

Ontdekkingstocht: Typisch Adel

Kinderen vanaf 6 jaar

Wil jij weten hoe het is om van adel te zijn… en wil jij ook van adel worden? Tijdens de ontdekkingstocht “Typisch Adel!” in Kasteel de Haar leer je wat er allemaal bij komt kijken als je van adel wilt worden. Welke adellijke titels zijn er? Welke voorrechten heb je als je van adel bent? En hoe waren de etiquette tijdens grote feesten?

Je leert het allemaal tijdens de ontdekkingstocht “Typisch adel!”. Los opdrachten op, ontdek jouw eigen adellijke naam en ontwerp je eigen familiewapen. Ben jij de nieuwe hertog, baron of prins? Ontdek het zelf!

Jean-luc: Het gestolen recept

Kinderen vanaf 6 jaar

Kasteel de Haar heeft de hulp nodig van alle speurders en detectives! De keukenhulp Jean-Luc is er, na een akkefietje met chef-kok Pierre Amory, vandoor gegaan. Hij heeft voor hij vertrok het geheime recept van de Chester Cake verstopt. Deze cake is heel bijzonder en werd al gegeten door baron Etienne van Zuylen van Nijevelt. Een echte familietraditie, dus. Het is echt verschrikkelijk als het recept verloren gaat. Daarom doet de barones bij deze een oproep aan alle kinderen om te helpen zoeken.

Escape tocht: Het spook van de Haar

Kinderen vanaf 6 jaar

Het is waar! Ze bestaat: het spookje van De Haar. Haar naam is Wonne en ze zoekt haar vriendje Dirk. Al een eeuwtje of vier. Het duurt zo lang! Wonne woonde vroeger op Kasteel de Haar. Op het oude kasteel, uit de twaalfde eeuw, toen het nog geen ruïne was. Ze is ongeduldig, wil actie zien. Iemand moet haar gaan helpen, jij misschien? Deze escape tocht heeft twee versies, voor jongere en oudere kinderen.