Speurpret in de zomervakantie

Speurneuzen opgelet: tijdens de zomervakantie (7 juli t/m 2 september 2018) kun je bij Kasteel de Haar niet één, niet twee, maar drie speurtochten volgen. Kies jouw favoriet of beleef ze allemaal! Kasteel de Haar biedt deze zomer voor ieder wat wils. De speurtochten zijn te koop bij de kassa in onze winkel!

Speurtocht: ZOO-k het Dier van De Haar

Geschikt voor kinderen van 4 t/m 7 jaar

Hou jij van dieren? Van paarden, herten, kikkers, huisdieren, maar ook van fantasiedieren met een verhaal? En ben je dol op kastelen? Kom dan naar Kasteel de Haar! Aan de hand van een eigen opdrachtenboekje en een looproute mag je zelfstandig rondneuzen in het kasteel. Al speurend kom je tijdens je bezoek van alles te weten over de dieren die het kasteel en de kasteeltuin rijk zijn.

In en rond Kasteel de Haar zijn ontelbaar veel dieren te ontdekken. De baron en barones waren dól op dieren. Daarom speelden ze vroeger en ook nu nog een belangrijke rol. Zo hadden ze een eigen hertenkamp, hielden ze kippen, eenden, ganzen enzovoort. Op het landgoed leefden natuurlijk ook dieren in het wild; vossen, reeën en hazen. Wanneer er belangrijke gasten op bezoek kwamen, liet de baron extra dieren naar het kasteel komen om zijn gasten mee te vermaken. En wist je dat er vroeger paarden stonden in de Main Hall, de grote ruimte midden in het kasteel? Ook verzamelde de baron opgezette dieren zoals uilen en reigers en hield hij van fabeldieren. Als je héél goed zoekt kun je heel veel fantasiedieren ontdekken op bijvoorbeeld de wandkleden en de door de beroemde architect Pierre Cuypers ontworpen versieringen in het kasteel.

Kasteel Kijktocht: op bezoek bij de baron en barones*

Geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Laat je “rondleiden” door de baron en barones. De laatste bewoners van Kasteel de Haar Thierry van Zuylen van Nijevelt van De Haar en barones Gabrielle van Zuylen laten je alle mooie ruimtes van het kasteel zien! Bereken onderweg hoe hoog de Main Hall eigenlijk is en ontdek de favoriete kleur van architect Pierre Cuypers. Terwijl je spannende opdrachten krijgt, leer je van alles over het kasteel. *Verkrijgbaar vanaf half juli

Parkspeurtocht

Geschikt voor alle leeftijden

De parkspeurtocht neemt je mee naar de mooiste plekken van het park!
In het park van Kasteel de Haar kunnen kinderen een spannende speurtocht volgen. Daarbij komen zij langs de mooiste plekjes van het park! En ze leren van alles over het kasteel en het park, maar ook over de dieren. Als alle vragen van de speurtocht goed zijn beantwoord kunnen deze nagekeken worden door middel van de antwoorden op de achterkant.

PRIJZEN SPEURTOCHTEN
Alle speurtochten zijn € 2,50 per boekje, exclusief kasteel- en parkentree
Show Buttons
Hide Buttons