Kasteel - & parkbezoek

Kasteel de Haar is ‘Rijk aan Verhalen’.

Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen en andere figuren. Bij Kasteel de Haar is het mogelijk om rond te lopen in het kasteel en deze verhalen zelf te ontdekken!

zaalgidsen

In de verschillende ruimtes zullen zaalgidsen aanwezig zijn om al jouw vragen te beantwoorden!

lees-kaarten

Tevens treft u in iedere ruimte leeskaarten waarop meer informatie te vinden is over de betreffende ruimte.

audiotour

De audiotour neemt je mee door de kamers die het kasteel rijk is en vertelt het verhaal van de grandioze bewoning, met daarbij levendige anekdotes van Barones Alexandra.
Meer informatie >

Omdat we rekening moeten houden met een maximum aantal bezoekers op één moment, laten we je vooraf een keuze maken uit verschillende tijdstippen. De gekozen tijd betreft de tijd van binnenkomst in het kasteel. Daarna kun je, zo lang als je wilt, zelfstandig rondlopen door het kasteel! Voorafgaand aan of na jouw bezoek aan het kasteel kun je alle tijd nemen om een wandeling te maken door de tuinen van Kasteel de Haar.

Wij willen je er op wijzen dat het kasteel niet begaanbaar is voor mindervalide gasten. Tijdens het bezoek zullen er diverse trappen worden beklommen.

Kasteel de Haar is ‘Rijk aan Verhalen’.

Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen en andere figuren.
Bij Kasteel de Haar is het mogelijk om rond te lopen in het kasteel en deze verhalen zelf te ontdekken!

zaalgidsen

leeskaarten

audiotour

In de verschillende ruimtes zullen zaalgidsen aanwezig zijn. Zij vertellen graag meer over de geschiedenis van de ruimte waarin je je bevindt. Bijzondere objecten zullen zij toelichten met een indrukwekkend verhaal. Ook staan zij klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Wil je meer lezen over de betreffende ruimte? Maak gebruik van de leeskaarten! In iedere ruimte tref je een stellage met leeskaarten. De leeskaart weergeeft de geschiedenis van de ruimte waarin je je bevindt en vertelt meer over het personage dat de kamer bewoond heeft.

Wil je spraakmakende verhalen horen over de familie Van Zuylen? De audiotour neemt je mee door de kamers die het kasteel rijk is en vertelt het verhaal van de grandioze bewoning, met levendige anekdotes van Barones Alexandra. Meer informatie >

Omdat we rekening moeten houden met een maximum aantal bezoekers op één moment, laten we je vooraf een keuze maken uit verschillende tijdstippen.De gekozen tijd betreft de tijd van binnenkomst in het kasteel. Daarna kun je, zo lang als je wilt, zelfstandig rondlopen door het kasteel! Voorafgaand aan of na jouw bezoek aan het kasteel kun je alle tijd nemen om een wandeling te maken door de tuinen van Kasteel de Haar.

Wij willen je er op wijzen dat het kasteel niet begaanbaar is voor mindervalide gasten. Tijdens het bezoek zullen er diverse trappen worden beklommen.

Ontdek