Kasteel de Haar haalt de paarden van stal – Rijtuigen van de Haar

16 oktober te bewonderen tijdens een kasteel- of parkbezoek

Op zaterdag 16 oktober nemen wij u mee terug naar vervlogen tijden, tijdens de exclusieve rijtuigentour van Kasteel de Haar. In het kasteelpark zijn tussen 11:00 en 14:30 uur originele gerestaureerde rijtuigen te bewonderen tijdens een exclusieve tour door het park. Bezoekers genieten zonder meerkosten van dit spektakel.

Rijtuigen van Kasteel de Haar
Het koper- en zilverwerk is glimmend gepoetst, de paarden zijn geborsteld en de koetsiers en postiljons hebben hun galalivrei al klaar hangen. Wie het verhaal van de puissant rijke familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar kent, weet dat baron Etienne en barones Hélène een fascinatie hadden voor rijtuigen en automobielen. Onze originele rijtuigen zijn de afgelopen jaren volledig gerestaureerd en vertellen nu opnieuw het verhaal van vroeger. De “calèche, victoria-duc, char-à-banc en de napoleon phaeton” zijn door de museale restauratie bewaard voor het nageslacht. Maar een rijtuig komt pas echt tot leven door er paarden voor te zetten. Daarom gaan we zaterdag 16 oktober eenmalig terug naar de hoogtijdagen tijdens De Rijtuigen van Kasteel de Haar. Bewonder tijdens een bezoek de rijtuigen met park. U kijkt uw ogen uit! 

Bewonder het spektakel in het kasteelpark
Tijdens het evenement “De Rijtuigen van Kasteel de Haar” brengen we de sfeer helemaal terug naar de belle époque, de “mooie tijd” van voor de Eerste Wereldoorlog. Zelden zal de romantiek in het kasteelpark zo voelbaar zijn als op zaterdag 16 oktober.

Het evenement De Rijtuigen van Kasteel de Haar is te bezoeken op zaterdag 16 oktober van 11.00 uur tot 14.30 uur.

Leukste Uitje 2024

Vindt u het kasteel ook het Leukste Uitje van Nederland?