(Word) vrijwilliger

Een onmisbare bijdrage voor Kasteel de Haar

Bij Stichting Kasteel de Haar zijn sinds 1995 vrijwilligers actief. Ruim 20 jaar later zijn er ruim 200 vrijwilligers actief betrokken bij De Haar. Kasteel de Haar is grotendeels aangewezen op de inzet, enthousiasme en bijdrage van haar vrijwilligers. De inzet van vrijwilligers levert een onmiskenbare positieve bijdrage aan de organisatie, wat weer ten goede komt aan onze bezoekers. De meeste vrijwilligers zijn actief als (zaal)gids, kassavrijwilliger of gastvrouw/gastheer.

 

Van introductie tot zelfstandig aan het werk
Nadat u zich heeft aangemeld als zaalgids, ontvangt u een uitnodiging voor de eerst volgende introductieavond. Tijdens de eerste kennismaking kunt u al uw vragen stellen en krijgt u meer informatie over de stichting, de werkwijze, de roostering en verdere details. Twee weken later start u vervolgens met een opleiding van 10 weken, waarin u samen met een coach de teksten eigen gaat maken, de praktische zaken bespreekt en u zichzelf uiteindelijk klaarstoomt om als zaalgids onze bezoekers te kunnen ontvangen. De teksten ontvangt u na de introductieavond.

 

 

‘Vrijwilliger zijn op de Kasteel de Haar geeft je de mogelijkheid gasten mee te nemen in de grootse historie en prachtige verhalen van het Kasteel en haar bewoners.’

Michel Brouwer 

De eerste vijf weken zal de coach u wegwijs maken in het kasteel. Vervolgens draaien de rollen om en gaat u, samen met de andere aspirant-zaalgidsen, elkaar het verhaal vertellen om zo nog meer gevoel te krijgen bij de vele verhalen van Kasteel de Haar. Heeft u het gevoel dat u zelfstandig aan de slag kan als zaalgids? Dan zal u met uw coach een proefronde doen door het kasteel, waarbij u als het ware uw coach rondleid door het kasteel met uw verhaal. Daarna heeft u de opleiding afgerond en zal u uw eerste zaaldienst draaien. Het vaststellen van het rooster en uw beschikbaarheid gaan altijd in overleg.

 

Praktische zaken
– U bent een vaste dag/vast dagdeel beschikbaar
– U werkt in diensten van 3 – 3,5 uur, waarbij u meerdere malen wisselt van zaal
– In uw dienst zitten twee vaste pauzemomenten verwerkt
– Bent u vaker beschikbaar? Dan kunt u dit aangeven en uzelf oproepbaar maken
– Verdere details worden besproken op de introductieavond

Wilt u aan de slag als kassavrijwilliger of gastvrouw/gastheer? Dan draait u eerst een aantal dagdelen mee om uzelf bekwaam te maken met ons kassasysteem en de verdere gang van zaken.

Wat krijgt u ervoor terug?

Kasteel de Haar is een actieve stichting voor vrijwilligers en biedt door het jaar heen veel extra activiteiten aan. Hierbij kunt u denken aan het deelnemen aan werkgroepen, lezingen, uitjes en het jaarlijkse vrijwilligersdiner. Daarnaast worden uw reiskosten vergoed volgens het standaardtarief (19ct p/km)

 

Enthousiast?
Meld u aan als vrijwilliger of neem contact op voor verdere vragen via Arjan Uithol, hoofd Publiekszaken, via a.uithol@kasteeldehaar.nl of 030-6778516.

Bekijk ook eens de vacatures.